?

Log in

Previous Entry | Next Entry

25 år med The Legend of Zelda

Att min tecknarkarriär varit lite förknippad med Nintendo vet nog de flesta som kännt mig / kännt till mig sen jag började teckna serier(när jag var tio) eller sen jag började bli publicerad(när jag var 19). Det har dock inte varit en lika stor del av mitt liv nu som det en gång var.

Men för något år sedan insåg jag att jag glömt tillräckligt mycket av A link to the past för att kunna spela om det, och det var så jäkla magiskt. Att spela Twilight Princess och Spirit Tracks har också varit helt underbart. Zelda är fortfarande en spelserie som gör mig helt varm och lyrisk. Kopplar bort verkligheten när det behövs och tar mig iväg på helt annorlunda äventyr.

Så jag blev riktigt rörd när min kollega Aggi uppmärksammade spelseriens 25-årsjubileum genom att göra en scroll och collab mellan många skickliga tecknare. Och jag var en av de som fick vara med!

Jänner mig riktigt stolt nu när jag ser resultatet och står bredvid många tecknare jag ser mycket upp till. Även nämna Aggi, som är en av de kollegor vars artistiska förmåga aldrig upphör att imponera och inspirera mig.

Detta är alltså en lång bild, med Link:ar från varje Zelda-spel sen starten. Varje Link av olika tecknare. Bakgrunden av Aggi själv.Jag fick Zelda VI - Majoras Mask. En av mina favoriter och helt klart ett av de mest underskattade Zelda-spelen någonsin. (endast slagen av Zelda IV - Link's Awakening) Spelet är så fruktansvärt vemodigt och vackert. Och det handlar om vänskap och om att våga lita på folk. Alla historier man följer slutar inte lyckligt. Och vad som är och inte är lyckligt ifrågasätts. Ett av seriens helt klart mörkaste och sorgligaste spel.

Men nu nördar jag loss lite väl. Klicka på bilden där över så kommer ni till hela scrollen. Ladda ner den, den är värd det. För oinsatta är det en vacker bild. För hängivna fans är den kärlek.

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
efraims.blogspot.com
Feb. 23rd, 2011 12:50 am (UTC)
Såg den innan och det var en jävligt vacker rulle! Jag har bara spelat igenom Ocarina of Time och Twilight princess, men jag kommer väl ihåg det första! Vi hade NES som första konsol hemma och jag minns så väl spelkassetten i guld; Zelda! Vi var så små att vi inte fattade vad man skulle göra så vi gick runt och bara dödade monster och samlade guld. En gång fick pappa prova och dog bort allt mitt guld, sen dess förstod jag att om jag skulle klara några spel så fick jag göra det själv :P

Blir i alla fall nostalgisk av rullen, och ditt bidrag var riktigt imponerande! :)
moogcoon
Feb. 28th, 2011 05:31 pm (UTC)
Oo vad fint! Majora's Mask och Link's Awakening är också mina favoriter, där GameBoyspelet var mitt första Zelda. Tyvärr verkar jag aldrig riktigt lyckas spela genom A Link to the Past, nu senast var det en liten hund som tryckte på reset några osparade timmar in i spelet.
( 2 comments — Leave a comment )

Stef Gaines
Serietecknare, illustratör, grafiker, skribent m.m.

Född 1985. Bosatt i Stockholm.
Del av Bergsrådsv. Fria Konstnärer och arbetar från deras ateljé i Bagarmossen.

[www.stefgaines.com]
[vampyreposet Anima]
[24timmarsserien]
[Bergsrådsv. Fria Konstnärer]

The Sketchbook Project: 2011

Latest Month

March 2011
S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Powered by LiveJournal.com
Designed by Paulina Bozek